Denis Vavro

Derby-duel om førstepladsen

Søndagens Derby kl. 16 indleder den 29. spillerunde i Mesterskabsspillet, efterfulgt af FC Midtjylland-AGF kl. 18 og FC Nordsjælland-Silkeborg kl. 20.00

240506_superligatabel

Med en sejr kan vi overtage førstepladsen og dermed selv afgøre det, inden de tre sidste runder, men selv med uafgjort og nederlag, er håbet ikke ude, selv om det naturligvis gør det hele sværere.

På torsdag tager vi imod FC Midtjylland i Parken kl. 20.00, mens Brøndby allerede onsdag aften får besøg af Nordsjælland.

Formkurven
Da Brøndby tabte 2-3 i Herning i søndags, var det deres første Superliga-nederlag, siden vi vandt 3-2 i det seneste ude-Derby den 24. september. Indtil i søndags havde de vundet 10 og spillet otte uafgjort, men statistikken for de seneste uger kan også udtrykkes ved én sejr i fem kampe (2-1 hjemme over FCM).

De forsvarende meste kan omvendt glæde sig over tre sejre i træk over torsdagens pokalfinalister, og de ni point var også hårdt tiltrængt efter de to nederlag til Brøndby og FC Nordsjælland i starten af Mesterskabsspillet.

Indbyrdes kampe
Det gjorde ondt i københavner-hjerterne i flere dage, da Brøndby den 1. april vendte 0-1 til sejr i Parken på et mål i tillægstiden, og præcis samme følelse må de have haft på Vestegnen efter Roonys to sene mål, der sikrede os en 3-2-sejr derude den 24. september.

Det tredje af sæsonens Derbyer sluttede 0-0 i Parken den 12. november, så det står helt lige, inden sæsonens fjerde og sidste på søndag.

Efter at vi i sæsonen 18-19 vandt alle sæsonens fire Derbyer, har det været tæt siden (tallene viser henholdsvis FCK-sejre, uafgjorte og Brøndby-sejre)

19/20: 1-2-1
20/21: 2-0-2
21/22: 2-1-1
22/23: 2-1-1
23/24: 1-1-1

Vinder Brøndby på søndag, er det kun anden gang siden sæsonen 05/06, at de vinder flere Derbyer i en sæson end FCK. Siden er det kun sket i 17/18-sæsonen, hvor de vandt tre og ét sluttede uafgjort.

Det er den eneste sæson siden 05/06, hvor vi ikke har vundet et Derby, hvorimod det er sket syv gange for Brøndby i samme periode.

Ser vi kun på Derbyer i Brøndby, så er vi ubesejret i de seneste fire, hvilket bl.a. vil sige, at vi ikke har tabt derude med Jacob Neestrup som cheftræner.

Går det som det "plejer", så bliver det først afgjort til allersidst - ligesom det ser ud til, at 3F Superliga gør!

• 8. maj 2022 udlignede Mathias Greve til 1-1 i 92. minut
  • 16. oktober 2022 udlignede Roony til 1-1 i 98. minut
  • 14. maj 2023 stod det 1-1 til ca. 20 minutter før tid, hvor Jordan Larsson og Christian Sørensen scorede to gange til 3-1
  • 24. september 2023 scorede Roony i 84. og 89. minut og vendte 1-2 til 3-2
Roony Bardghji
Roony udlignede i 98. minut i ude-Derbyet i 2022. Foto: Lars Rønbøg, FrontzoneSport